Výběr autorádia : Autohifi - autorádia, subwoofer reproduktory do auta
Autohifi Jean

Výběr autorádia

Čím se řídit při výběru autorádia ?


V minulosti bylo možné využívat k poslechu pouze rádio nebo mechaniku uvnitř autorádia, které podporovaly kazety, nebo CD nosiče. V současnosti můžete s autorádiem propojit a ovládat přímo na přístroji přehrávače MP3 nebo MP4 a i-Pod. Některá autorádia mají integrovanou čtečku SD karet či USB s velkou kapacitou. Další možností je propojení autorádia s telefonem pomocí Bluetooth technologie, která vám umožní bezpečné telefonování za jízdy. Na této stránce je několik bodů, které by vám mohli pomoci při výběru autorádia :


1 . Co znamenají symboly na autorádiu ?


MP3

Autorádio označené tímto symbolem umožňuje přehrávat z CD disků soubory ve formátu MP3. Toto oceníte při delších cestách, protože můžete poslouchat mnoho hudby, aniž by jste měnili CD, nebo slyšeli některou skladbu vícekrát.


AUX vstup

Autorádia s tímto vstupem umožňuji připojit zvukový signál z externího zdroje - MP3 přehrávač, DVD atd - přes konektor jack 3,5 mm.


iPod ready

Autorádio dovoluje připojit přehrávač iPod a ovládat ho na autorádiu.


USB konektor

Pomocí tohoto konektoru můžete přehrávat a ovládat na autorádiu hudbu z externího harddisku nebo flashe.


SD slot

Autorádio přehrává hudební soubory z SD nebo SDHC karty.


Bluetooth

Zabudovaná jednotka Bluetooth udělá z vašeho autorádia plnohodnotné handsfree, které umí přenášet jak hovory, tak i hudbu z vašeho telefonu. Mikrofon je vestavěný v předním panelu, nebo je vyvedený vyveden na nejlepší místo ve voze. Reprodukce je vedena do reproduktorů v autě.


DVD

Autorádia s DVD mechanikou vám zpříjemní čekání v automobilu přehrátím filmu, který se zobrazuje na vestavěném 7 nebo 3 palcovém LCD. Obraz může být také vyveden na externí monitor


2. Výkon autorádia

Autorádia mají výkon většinou výkon na kanál 50 W. U levnějších autorádií je výkon 45 W na kanál. Tento výkon je pro běžný poslech dostačující. Některé modely mají zesilovač MOSFET, který zvýrazní dynamiku zvuku. Jsou i autorádia s výkonem 60W na kanál a ty uspokojí i ty nejnáročnější posluchače.


3. RCA výstupy na zesilovač

Při výběru je dobré vědět, zda budete k autorádiu připojovat externí zesilovač a jejich počet. Zjednodušeně lze říci, že každý pár reproduktorů si žádá 1 pár RCA výstupů, totéž si žádá subwoofer. Tj. např. sestava s předními reproduktory a subwooferem vyžaduje pro komfortní ovládání 2 páry RCA výstupů.


4. Podsvícení autorádia

V nabídce jsou různé kombinace podsvícení. Nejběžnější jsou bílé segmenty LCD a červené nebo zelené podsvícení tlačítek.


5. Kompatibilita s vozem

Všechny modely autorádií lze přizpůsobit k většině automobilů. V nabídce jsou různé redukce či adaptéry. Jde ztde také možnost na propojení dálkového ovládání na volantu, nebo externího LCD v palubní desce.Více informací na info@autohifi-jean.cz .

Střešní nosiče. Srovnání cen   Heureka.cz - Porovnání cen a srovnání produktů z internetových obchodů     Autohifi-JEAN.cz na Firmy.cz
...................................